Nyt se paljastui! Näin Michael Jackson uhmasi painovoimaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michael Jacksonin Smooth Criminal -musiikkivideon hämmästyttävässä kohdassa tähti nojaa eteenpäin 45 asteen kulmassa, pitäen jalkapohjansa koko ajan maassa. Jackson nähtiin esittämässä samaa temppua usein myös esiintymislavoilla.

Monet ovat yrittäneet sittemmin turhaan samaa liikettä, päätyen yleensä satuttamaan itsensä. Kokeneimmatkin tanssijat pääsevät yleensä vain 25-30 asteen kulmaan. Nyt joukko neurokirurgeja on selvittänyt, kuinka temppu on toteutettu.

Journal of Neurosurgery: Spine -julkaisun mukaan Jacksonille oli suunniteltu erityisvalmisteiset kengät, joiden kantapäissä oli kolmion muotoiset lovet. Kengät kiinnittyivät lattiasta oikealla hetkellä nousseeseen metalliseen tappiin.

Kenkien ja avustajien avulla luotiin illuusion siitä, että Jacksonin jalat taipuivat 45 asteen kulmassa. Tutkijat tosin toteavat liikkeen olevan erittäin vaativa jopa erikoiskenkien ja apuvoiman kanssa toteutettuna.