Kokki paljasti: Näin teet kotona täydellisen hampurilaispihvin

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hampurilainen kuuluu monien ihmisten suosikkiruokiin kun puhutaan pikaruoista. Hampurilaisesta pystyy omilla täytevaihtoehdoillaan tekemään joko hyvin syntisen tai sitten hieman terveellisemmänkin aterian. Hampurilaisen sydämenä toimii kuitenkin aina pihvi, jonka maku vaikuttaa koko hampurilaiseen.

Joe Isidori on perustanut New Yorkiin Black Tap Craft Burgers & Beer -nimisen hampurilaisravintolan, joka on niittänyt paljon mainetta. Nyt Isidori kertoi Daily Mail -sivustolle parhaat vinkkinsä, joiden avulla ihmiset pystyvät valmistamaan parhaat hampurilaispihvit myös kotona.

1. Käytä naudanlihaa



Käytä naudanlihasta tehtyä jauhelihaa, jossa on myös rasvaa mukana. Osta tuote mahdollisimman luomuna tai suoraan lähituottajalta mikäli se on mahdollista.

2. Käsittele varoen



Mitä vähemmän sekoitat ja käsittelet jauhelihaa sitä mehukkaampi pihvistä tulee. Jos jauhelihan sekoittaa voimakkaasti tasaiseksi massaksi, pihveistä tulee liian kiinteitä.

3. Mausta päältä



Kun jauhelihasta on hellävaraisesti muotoiltu pihvit, sekoita suola ja mustapippuri kulhossa. Tämän jälkeen taputtele mausteseos pihvin kummallekin paistopuolelle. Mausteita ei kannata sekoittaa pihvimassaan.

4. Paista valurautapannulla



Älä koskaan grillaa pihviä vaan paista se valurautapannulla, johon on laitettu loraus öljyä. Älä paina pihviä paistinpannua vasten paistinlastalla.