Amazon-miljardööri Jeff Bezos haluaa perustaa siirtokunnan Kuuhun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazonin ja avaruuslaitevalmistaja Blue Originin toimitusjohtaja Jeff Bezos haluaa ihmisten muuttavan Kuuhun. Maailman rikkaimpana henkilönä tunnetun miehen tavoitteena on perustaa taivaankappaleelle tukikohta jo lähitulevaisuudessa.

Bezosin mukaan ihmiskunnan on selviytyäkseen siirrettävä suuri osa raskaasta teollisuudesta muille planeetoille ja kuille. Hän haluaakin Blue Originin, NASAn ja Euroopan avaruushallinto ESAn tekevän yhteistyötä Kuussa sijaitsevan siirtokunnan perustamiseksi.

– Meidän täytyy poistua tältä planeetalta. Tulemme poistumaan täältä, ja se tulee tekemään tästä paikasta paremman, Bezos kuvaili Geek Wire -sivustolle.

– Tulemme lähtemään ja palamaan takaisin. Ne jotka haluavat jäädä, saavat jäädä, mies jatkoi.

Siirtokunta Kuussa olisi vain ensimmäinen askel muille taivaankappaleille levittäytymiseen. Blue Origin suunnittelee parhaillaan kuualusta, joka pystyisi toimittamaan kappaleen pinnalle viiden tonnin painolastin.