Kouluammuskelupeli kohahdutti – vedettiin heti myynnistä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Active Shooter -niminen peli on herättänyt laajamittaista kohua ja vastustusta verkossa. PC-peli antaa pelaajille mahdollisuuden hypätä kouluampujan kenkiin. Kesäkuussa julkaistavaksi kaavailtua peliä kuvailtiin alun perin SWAT-simulaattoriksi, jossa poliisijoukot hälytetään pysäyttämään koulussa riehuva asemies.

Peliin kuitenkin lisättiin mahdollisuus pelata myös siviilinä tai ammuskelijana. Mahdollisuus antaa pelata kouluammuskelijana ei arvatenkaan osoittautunut hyväksi ideaksi. Active Shooter keräsi vastustusta niin poliitikoilta, kouluammuskeluiden uhreilta kuin heidän vanhemmiltaankin.

Steam-latauspalvelua ylläpitävä Valve-yhtiö on sittemmin poistanut Active Shooterin sekä sen kehitelleen Revived Gamesin ja julkaisija Acidin listoiltaan. Valven mukaan pelin luonut Ata Berdiyev on jo aikaisemmin aiheuttanut ongelmia palvelussa.

– Ata on trolli, jolla on taustaa asiakkaiden väärinkäytössä, tekijänoikeuksien rikkomisesta ja arvostelujen väärennyksestä, tiedotteessa kuvailtiin Variety-lehden mukaan.