Kolmikko esiintyi vuosia poliiseina – paljastuivat vasta huonon käytöksen vuoksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Michiganissa on pidätetty kolmen hengen ryhmä, jonka epäillään esiintyneen poliiseina. Flintissä toimineen kolmikon uskotaan muun muassa vastanneen hälytyksiin ja tehneen jopa pidätyksiä jo vuodesta 2015 lähtien.

Kahdesta miehestä ja yhdestä naisesta koostuva ryhmä oli onnistunut huijaamaan vuosikausien ajan jopa oikeita poliiseja. Paikallisen syyttäjän mukaan valepoliisit olivat usein ehtineet rikospaikoille ensimmäisinä, ja todelliset viranomaiset olivat esimerkiksi pyytäneet heidän apuaan erilaisissa tehtävissä.

Valepoliisien puuhista saatiin vihiä vasta syksyllä 2017 poliisivoimien vastaanotettua valituksen kolmikon huonosta käytöksestä. Tutkijoiden mukaan valepoliisit suorittivat ainakin yhden pidätyksen, sillä he olivat laittaneet luvattomasta liikkumisesta epäillyn pariskunnan käsirautoihin.

Michigan Live -lehden mukaan viranomaiset uskovat valepoliiseja olevan Flintissä enemmänkin. Heitä arvioidaan olevan jopa kymmenen hengen ryhmä. Poliisit peräänkuuluttavatkin ihmisiä jotka uskovat joutuneensa tekemisiin poliiseina esiintyneiden tahojen kanssa.