Seksi kuluttaa rutkasti kaloreita – näin laihdutat nautinnollisesti

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Seksillä on lukuisia terveysvaikutuksia ihmisen fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin liittyen. Säännöllinen ja terve seksielämä auttaa saavuttamaan syvemmän yhteyden kumppaniin. Lisäksi se on nautinnollinen tapa polttaa kaloreita.

Seksi polttaa noin 100-300 kilokaloria kerralla. Yksi tutkimuksista osoittaa, että miehet polttavat rakastelemisen aikana keskimäärin 4,2 kilokaloria minuutissa. Naiset puolestaan kuluttavat 3,1 kilokaloria. Se, luetaanko seksi liikuntasuoritukseksi, riippuu täysin tavasta harrastaa sitä.

Tutkimusten mukaan myös ajalla on merkitystä. Mitä kauemmin seksisessio kestää, sitä enemmän henkilöt alkavat kuluttaa kilokaloreita jo yhden minuutin aikana. Yksi seksikerta kestää keskimäärin 25 minuuttia, joten loppu on silkkaa matematiikkaa. Seksin avulla ei voi skipata salireissuja, mutta sen avulla voi saada kokonaisvaltaista hyvinvointia monelle elämän eri osa-alueelle.