Tee smoothiesta terveellisempää – korvaa banaani kukkakaalilla!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Smoothiet ovat olleet suosittuja välipaloja vuosien ajan, mutta osa ihmisistä on kyllästynyt perinteisiin sekoituksiin. Banaani lienee yksi suosituimmista smoothien ainesosista. Mikäli haluaa välipalaansa samanlaista koostumusta vähemmillä kaloreilla, kannattaa banaani korvata kukkakaalilla.

Kyllä, kukkakaalia voi hyödyntää raakana mehustimen läpi puristettuna, mutta myös perinteisesti blenderissä höyrytettynä ja sen jälkeen jäähdytettynä. Itseasiassa höyrytetyn kukkakaalin maku ei ole kovinkaan voimakas smoothien muihin ainesosiin verrattuna, mutta se tekee juomasta tavallaan kermaisempaa ja lusikoitavampaa. Kukkakaali sopii erinomaisesti esimerkiksi kaakaon ja vaniljaproteiinijauheen kanssa käytettäväksi, PureWow vinkkaa.

Kukkakaalin voi panna myös inkiväärin ja ananaksen kanssa samaan smoothiemukiin tai -kulhoon. Toki smoothieen voi käyttää muutamaa banaaniviipaletta edelleen makua antamassa. Kukkakaalissa on kuitenkin huomattavasti vähemmän kilokaloreita, hiilihydraatteja ja sokereita kuin banaanissa.

https://www.instagram.com/p/BjFVwufhoM7/?tagged=cauliflowersmoothie

https://www.instagram.com/p/Bb4JTWPhcWy/?tagged=cauliflowersmoothie

https://www.instagram.com/p/Bjmu-FhBJYl/?tagged=cauliflowersmoothie

https://www.instagram.com/p/BirrTXGn1rc/?tagged=cauliflowersmoothie

https://www.instagram.com/p/Bgeex9oHN3C/?tagged=cauliflowersmoothie