Uberin teknologia tunnistaa humalaiset asiakkaat jo etukäteen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Henkilökuljetuspalvelu Uber saattaa tulevaisuudessa tunnistaa päihtyneet matkustajat jo ennen astumista auton kyytiin. Yhtiö on patentoinut teknologian, joka tunnistaa asiakkaat tilan koneoppimisen avulla.

Uberin sovellus tunnistaa päihtyneen matkustajan esimerkiksi olinpaikan, ajan, kirjoitusnopeuden, oikeinkirjoituksen, kävelytahdin ja jopa sen perusteella, kuinka hän pitelee puhelintaan. Sovellus vertaa keräämiään tietoja asiakkaan tavanomaiseen käytökseen.

CNN:n mukaan järjestelmä ilmoittaisi Uber-kuljettajalle, mikäli noudettava asiakas on humalassa. Päihtyneelle asiakkaalle saatettaisiin myös lähettää humalaisiin tottuneempi kuljettaja. Joissain tapauksissa kyyti saatettaisiin jopa evätä asiakkaalta kokonaan.