Huumelordi La Barbie tuomittiin 49 vuodeksi vankeuteen – nuoresta urheilijalupauksesta tuli pelätty kartellirikollinen

Ohhoh! · Tim Isokivi

La Barbie -lempinimellä paremmin tunnettu huumeliigan johtohahmo Edgar Valdez-Villarreal on tuomittu 49 vuoden vankeusrangaistukseen. 44-vuotias mies pidätettiin Meksikossa vuonna 2010.

Beltran-Leyva -kartellin johtohenkilöihin kuulunut Valdez-Villareal myönsi osallisuutensa kokaiinin salakuljetukseen ja myyntiin sekä rahanpesuun. Vankeustuomion lisäksi hänet määrättiin maksamaan korvauksia 192 miljoonan dollarin edestä.

Keskiluokkaisessa perheessä varttunut Valdez-Villareal oli nuorena lupaava amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Texasin Laredossa. Hän alkoi myymään huumeita teininä ja pakeni myöhemmin pidätystä Meksikoon. La Barbie -lempinimen sinisistä silmistään ja vaaleasta ihostaan saanut mies jatkoi maassa rikoksen teillä, liittyen paikalliseen kartellijengiin.

BBC:n mukaan Valdez-Villarealin uskotaan toimineen välillä Joaquin ”El Chapo” Guzmanin henkivartijana. Kaksikon välit kuitenkin tulehtuivat, ja amerikkalaismies liittyi Beltran-Leyva -kartellin riveihin. Miehen epäillään toimineen rikollisjengin palkkatappajien johtajana.