Hyödynnää vohvelirautaa monipuolisesti – myös suolaisten herkkujen valmistamiseen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vohvelirauta saattaa helposti unohtua kaapin kätköihin, sillä ihmiset herkuttelevat vohveleilla normaalisti vain muutaman kerran vuodessa. Vohveliraudalla voi kuitenkin valmistaa myös muita herkkuja, ja parhaat kokkausvinkit on nyt listattu.

Vohveliraudassa voi esimerkiksi hyödyntää korvapuustitaikinaa siten, että panee ohuen taikinasiivun voidellun raudan väliin paistumaan. Raudassa voi myös paistaa suklaakeksejä tai suklaabrownietaikinaa pieninä köntteinä näppäriä makupaloja valmistaakseen. Mikäli vohveleiden väliin panee suklaata ja vaahtokarkkeja, saa aikaiseksi huumaavan herkullisen jälkiruoan. Kokeile myös erilaisia muffinssi- ja kuivakakkutaikinoita. Vohveliraudassa valmistuvat omenaviipaleet tai pikkuiset raparperipiirakkapalat.

Mikäli vohveleista haluaa tehdä suolaisia versioita, voi tavalliseen vohvelitaikinaan lisätä juustoraastetta makua antamaan. Perunakakkuja, porkkanakakkuja ja bataattikakkuja voi valmistaa yksinkertaisesti panemalla raudan väliin kasviksesta valmistettua raastetta voihin sekoitettuna. Raudassa voi myös valmistaa juustoleipiä tavallisesta paahtoleivästä tai quesadilloja käyttämällä tortillalevyjä. Omeletin voi valmistaa kananmunista kuumaa rautaa hyödyntäen.

Reseptejä löydät PureWow-sivustolta.

https://www.instagram.com/p/BkGqdw8Ahoj/?tagged=waffleiron