Hyödynnää vohvelirautaa monipuolisesti – myös suolaisten herkkujen valmistamiseen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vohvelirauta saattaa helposti unohtua kaapin kätköihin, sillä ihmiset herkuttelevat vohveleilla normaalisti vain muutaman kerran vuodessa. Vohveliraudalla voi kuitenkin valmistaa myös muita herkkuja, ja parhaat kokkausvinkit on nyt listattu.

Vohveliraudassa voi esimerkiksi hyödyntää korvapuustitaikinaa siten, että panee ohuen taikinasiivun voidellun raudan väliin paistumaan. Raudassa voi myös paistaa suklaakeksejä tai suklaabrownietaikinaa pieninä köntteinä näppäriä makupaloja valmistaakseen. Mikäli vohveleiden väliin panee suklaata ja vaahtokarkkeja, saa aikaiseksi huumaavan herkullisen jälkiruoan. Kokeile myös erilaisia muffinssi- ja kuivakakkutaikinoita. Vohveliraudassa valmistuvat omenaviipaleet tai pikkuiset raparperipiirakkapalat.

Mikäli vohveleista haluaa tehdä suolaisia versioita, voi tavalliseen vohvelitaikinaan lisätä juustoraastetta makua antamaan. Perunakakkuja, porkkanakakkuja ja bataattikakkuja voi valmistaa yksinkertaisesti panemalla raudan väliin kasviksesta valmistettua raastetta voihin sekoitettuna. Raudassa voi myös valmistaa juustoleipiä tavallisesta paahtoleivästä tai quesadilloja käyttämällä tortillalevyjä. Omeletin voi valmistaa kananmunista kuumaa rautaa hyödyntäen.

Reseptejä löydät PureWow-sivustolta.

A huge part of our authentic Norwegian waffles is their unique shape and their soft moist interior, it's why we call them a #crepewaffle ! The best way of making our waffles is in a Norwegian five-heart waffle iron, and because we know these waffle makers may not be a staple in your kitchen we are hosting a GIVEAWAY for National Waffle Iron Day! ⠀ *⠀ The contest is already underway, but for your chance to win a starter set, with a bag of our Original Waffle & Pancake Mix, a bag of our Gluten-Free Waffle & Pancake Mix and a waffle iron, head to the original giveaway post! ⠀ *⠀ To celebrate National Waffle Iron Day we are also offering 10% off your entire online purchase on June 29th! Be sure to subscribe to our mailing list (on our website, link in bio) to get the discount code. It will be in the next weekly newsletters until the big day!⠀ *⠀ *⠀ *⠀ **⠀ #nationalwaffleironday #wafflemaker #waffleiron #crepes #waffles #5hearts #norwegianwaffles #norwegian #crepeinside #kitchinlife #Norway #vafler #heartshapedwaffles #shoplocalyyc #yycgiveaway #yeggiveaway #calgarybuzz #wholesome #yycinfluencer #yegfood ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀

A post shared by Norwegian Waffle Mix (@torills.table) on