Uutisankkuri murtui suorassa lähetyksessä – luki USA:n pakolaislasten erottamisesta vanhemmistaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat on ollut presidentti Donald Trumpin valinnan jälkeen syöksykierteessä, joka on vain pahentunut viikko viikolta, vaikka monet ovat kuvitelleet, ettei pahemmaksi voisi enää mennä. Tällä viikolla Yhdysvallat esimerkiksi irtautui YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Vielä sitäkin suurempi shokki oli kuitenkin paljastus, jonka mukaan Yhdysvallat erottaa pakolaislapset vanhemmistaan ja sulkee heidät suuriin häkkeihin.

Inhimillisen tragedian paljastuminen sai jopa YK:n reagoimaan ja vaatimaan Yhdysvaltoja luopumaan välittömästi järkyttävästä toimintatavastaan. Myöhemmin julkisuuteen päätyi vielä lasten häkeistä äänitetty nauhoite, jossa lukemattomat lapset huutavat lohduttomasti äitejään ja isiään apuun kenenkään auttamatta heitä. Kaikenlainen inhimillisyys on tällaisesta toiminnasta äärimmäisen kaukana, joten maailmanlaajuinen someraivo repesi välittömästi.

Nyt verkossa nähdään miten MSNBC-uutiskanavan uutisankkuri Rachel Meadows yritti lukea suorassa lähetyksessä juuri käsiinsä saamaa uutissähkettä. Ymmärtäessään uutisen sisällön hän murtuu, eikä kykene lukemaan uutista katsojille itkemättä. Muutaman yrityksen jälkeen hän siirtää lähetyksen seuraavaan aiheeseen. Eilen Donald Trump allekirjoitti kansainvälisen painostuksen alla asetuksen, jonka mukaan lapsia ei saa enää erottaa vanhemmistaan.