Onko aika vähissä? Näin saat lyhyestä treenistä kaiken hyödyn irti

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työn, vapaa-ajan ja unen tasapainottaminen vaatii toisinaan järjestelmällistä elämän aikataulutusta. Jossain välissä tulisi myös ehtiä kuntoilemaan, eikä treenille jää päivittäin puolta tuntia enempää aikaa.

Tällöin kannattaa turvautua hyötyliikuntaan ja käyttää työpäivän lounastunti sekä aamun ensimmäinen vartti hyödyksi, jotta saisi tarpeeksi liikuntaa päivän aikana. Mikäli haluaa käydä kuntosalilla, kannattaa oma urheilusuoritus aikatauluttaa etukäteen. Kuntosalin pukuhuoneessa ei selata puhelinta tai höpötellä turhia. Sekin aika treenataan.

Tiukassa aikataulussa kannattaa tehdä intensiivinen 20 minuutin pituinen kiertoharjoittelutreeni koko vartaloa hyödyntävillä liikkeillä. Liikkeiden tueksi voi ottaa musiikin, joka pitää tahdissa ilman lipsumista ja varmistaa, että tiukka aikataulu on jokaisen hikipisaran arvoinen. Kuntoilun aikana ei kannata kiinnittää huomiota muuhun, vaan käyttää aika tehokkaasti ja viisaasti, fitnessvalmentaja Adam Son kertoo Elite Dailylle.