Patentti paljasti miten päin WC-paperirulla pitää asettaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiset ovat kautta aikojen keskustelleet ja jopa kiistelleet siitä miten päin WC-paperirulla tulee asettaa WC-pöntön viereiseen paperitelineeseen. Sosiaalisessa mediassakin jo vuosia puhuttaneessa asiassa on kaksi leiriä, jotka molemmat ovat esittäneet hyviä perusteluita näkemyksilleen.

Totuus löytyy kuitenkin Yhdysvaltojen patenttiviraston arkistoista, joissa on säilytetty myös ensimmäisen vessapaperirullan patenttihakemusta. 22. joulukuuta 1891 jätetyssä hakemuksessa numero 465.588 esitetään, että WC-paperirulla tulee asettaa telineeseen siten, että paperi valuu alas seinästä katsoen ulommaiselta puolelta. Patentti osoittaa miten rulla on pitänyt alunperin asettaa telineeseen, mutta todennäköisesti jatkossakin vessoissa nähdään molempia tapoja.

Yhdysvaltojen patenttivirasto