Odottavan äidin lihominen on lapselle terveysriski – joka kolmas menettää kontrollin ruoan suhteen

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten mukaan on saatu selville, että lihominen raskausaikana haittaa lapsen terveyttä. Lääkäreiden mukaan on vaarallista ja vanhanaikaista ajatella, että odottava äiti saisi syödä kahden edestä.

Daily Mail -sivusto kertoo American Journal of Clinical Nutrition -säätiön suorittamasta tutkimuksesta, johon osallistui 11.132 naista. Naisista jopa 36,3 prosenttia myönsi menettäneensä kontrollin syömisen suhteen ja napostelleensa koko raskauden ajan.

Tutkijat saivat selville, että raskauden aikana lihoneiden naisten lapsilla oli kaksinkertainen riski kasvaa ylipainoisiksi ennen kuin he täyttivät 15 vuotta. Tämän lisäksi myös äitien riski jäädä ylipainoiseksi tai kerryttää ylipainoa myöhemmin lisääntyi huomattavasti.

Raskauden aikana liikakiloja vyötärölleen kerryttäneet naiset söivät enemmän suklaata, kakkuja, nauttivat päivän aikana enemmän kaloreita ja saivat vähemmän vitamiineja. Tutkijoiden mukaan odottavien äitien herkuttelu ja lihominen on hyvin yleistä, mutta siihen kiinnitetään silti liian vähän huomiota siihen nähden miten suuret vaikutukset lihomisella on sekä äitiin että lapseen.