Suomella on toiseksi paras maine maailmassa – arkkivihollisemme kiilasi ykköseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on noussut upeasti maailman eri maiden mainetta mittaavassa Country RepTrak -tutkimuksessa, jonka tuoreimman tilaston mukaan Suomen maine on toiseksi paras koko maailmassa. Vuonna 2017 Suomi oli seitsemäs, josta nousua tuli siis vuodessa erittäin merkittävästi.

Suomen edelle kiilasi taas kerran rakas arkkivihollisemme Ruotsi, jonka maine on tuoreimman tutkimuksen mukaan maailman paras. Suomen mainetta maailmalla on nostanut moni seikka, joista mainittakoon maailman paras koulutusjärjestelmä.

Suomi sai lisäksi viime vuonna merkittävästi kansainvälistä mediahuomiota 100-vuotisjuhlan myötä, ja sillä on varmasti ollut myös vaikutusta kansainväliseen maineeseen. Mukana tutkimuksessa oli bruttokansantuotteella mitattuna 55 maailman suurinta maata vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana.