Uber palaa Suomeen tänään kello 16.00 – toistaiseksi vain pääkaupunkiseudulle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuinen taksipalvelu Uber käynnistää toimintansa uudelleen Suomessa tänään keskiviikkona. Palvelusta voi tilata kyytejä kello 16.00 alkaen. Palvelu aukeaa pääkaupunkiseudulla, eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Yritys tuo tarjolle edullisen UberX:n ja tyylikkäämmän Blackin. Uberin Suomen maajohtaja Joel Järvinen kertoo yrityksen odottaneen innolla lanseeraushetkeä.

– Hienoa uudessa liikennepalvelulaissa on se, että lupien määrä vapautuu ja kaikki kriteerit täyttävät henkilöt voivat ryhtyä tarjoamaan palveluita. Nyt ensimmäiset luvat uuden lain alaisuudessa on myönnetty ja haluamme näin ollen avata sovelluksemme, jotta lupien haltijat voivat ryhtyä tarjoamaan kyytejä, kertoo Järvinen.

Järvinen toteaa tänään julkaistussa blogikirjoituksessaan, että uusi laki on yksi moderneimpia Euroopassa. Järvinen on innoissaan uudesta alusta ja näkee lanseerauksen alkupisteenä, josta sovelluksen toimintaa ja tarjontaa voidaan lähteä kasvattamaan.

– Viimeisen kuukauden aikana useat sadat kiinnostuneet kuljettajat ovat vierailleet uudella partneripisteellämme Helsingin keskustassa. Uberin tiimi tekee aktiivisesti töitä auttaakseen heitä hankkimaan tarvittavat luvat ja pääsemään tien päälle mahdollisimman nopeasti.

Uber toimii uuden taksilain myötä välityspalveluna. Uber tarkistaa, että sen alustalla toimivilla kuskeilla on tarvittavat luvat ja että ajoneuvot on rekisteröity luvanvaraiseen käyttöön. Uber myös toimittaa vuosittain veroviranomaiselle välitettyjen kuljetusten kokonaissummat.