Uutuus voi pelastaa surffarien hengen – erittää kuolleen hain hajua

Digi · Terhi Piiroinen

Brittiläinen 56-vuotias Collin Brooker on käyttänyt neljä viime vuotta elämästään kehittääkseen laitetta, mikä erittää kuolleen hain hajua. Hän on jalostanut keksintöä yhdessä 27-vuotiaan Simon-poikansa kanssa. Hait karkoittava laite voi säästää sekä ihmishenkiä että olla haikalojen turvana.

Wired on laskenut, että ihmiset tappavat keskimäärin 11.417 haita tunnissa. Sen sijaan haiden toteuttamat hyökkäykset ihmisiä vastaan ovat huomattavasti pienilukuisempia. Silti nyt on tekeillä laite, jonka toivotaan karkoittavan haikaloja kuolleiden yksilöiden hajun avulla. Kemiallisesti tehtailtu haju voi toimia ihmisten ja hain itsensä pelastuksena.

Miesten kehittämä Podi-niminen laite ei ole saanut ulkopuolisia sijoittajia innostumaan, joten he ovat panneet koko elämänsä likoon laitteen nimissä. He ovat käyttäneet haikarkottimeen yhteensä 250.000 puntaa. Hait omaavat erinomaisen hajuaistin, eivätkä ne harjoita kannibalismia. Pienikokoisessa laitteessa tullaan käyttämään kierrätettävää ja ekoystävällistä muovia.

Publiée par Podi sur Jeudi 21 juillet 2016