Tutkimus vahvisti: Kahvi pidentää merkittävästi elinikää

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomi kahvin suuri kulutusmaa. On koko maailman mittakaavalla poikkeuksellista saada päivittäin lakisääteinen tauko kahvin juomista varten. Kahvin juomisen on kuitenkin tieteellisesti todistettu pidentävän ihmisten elinikää, joten suomalaiset voivat olla ylpeitä tavastaan.

JAMA Internal Medicine Journal on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan 1-8 kuppia päivittäin kahvia juovat ihmiset kuolevat ennenaikaisesti 12 prosenttia muita vähemmän. Syy löytyy kahvin sisältämistä kemikaaleista, kuten antioksidanteista, jotka suojelevat soluja. Kymmenen vuotta kestäneeseen tutkimukseen osallistui puoli miljoonaa ihmistä, USA Today uutisoi.

Kahvin hyödyt ovat voimassa myös pikakahvin ja kofeiinittoman kahvin nauttimisessa. Tutkimukseen osallistuneet henkilöt olivat 38–73-vuotiaita. Kyseessä ei ole ensimmäinen kahvin hyötyjä osoittava tutkimustulos, joten eiköhän keitetä sen kunniaksi sumpit!