Onko sallittua suudella ensitreffeillä? Näin asiantuntija vastaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suosittu rockyhtye Danko Jones laulaa kappalessaan englanniksi: ”Suuteletko ensitreffeillä? Koska minä suutelen!”. Kysymys on aiheellinen, sillä ihmisten tavat ja uskomukset voivat vaihdella pusujen vaihtamisen suhteen. Osa ei halua vaihtaa sylkeä ventovieraiden kanssa.

Femail Firstin konsultoima parisuhde-ekspertti Tami Rose on huomannut, että rakkauden löytämisessä ei toimi tietyt mallit ja säännöt. Jokainen ihminen ja suhde on yksilöllinen, eikä esimerkiksi kolmen treffin kotipesän sääntöä voi noudattaa tapauksessa, jossa molemmat deitit haluavat harrastaa seksiä jo ensimmäisellä tapaamiskerralla. Myös suutelemisen suhteen kannattaa olla stressaamatta.

Ihmisten välillä olevan kemian huomaa usein heidän liikkeistään ja lopulta siitä, kuinka paljon suudelma singauttaa mielihyvähormoneja aivoista sydämeen. Kannattaa muistaa, että suudelma ei ole lupaus avioliitosta, vaan kahden aikuisen ihmisen välinen tunteen osoitus.

Mikäli suutelemista haluaa kokeilla, osoittaa jo se yksin, että henkilöt ovat kiinnostuneita toisistaan. Nyky-yhteiskunta on vapaamielisempi, ja vaikka ennen vanhaan julkisia suudelmia on pidetty naimattomien pariskuntien välillä epäsopivina, saavat ihmiset pussailla mielin määrin oman päätäntävaltansa mukaan. Suukko kertoo usein myös siitä, että kaksikko näkee toisensa todennäköisesti ensitreffien jälkeenkin. Jos pusu on huono, voi jälleennäkemistä harkita uudelleen.