Hoikkien ihmisten korkea rasvaprosentti on vakava terveysuhka – lisää jopa dementian riskiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset voivat kuvitella olevansa terveitä ollessaan laihoja. Tämä ei kuitenkaan ole aina tae siitä, että heidän kehossaan olisi vähemmän rasvaa heidän kokoonsa nähden kuin suuremmassa henkilössä. Niin kutsutut laihat, mutta ylipainoiset, ovatkin juuri niitä, joille kehittyy myös vaikeita sairauksia korkean rasvaprosentin vuoksi.

Daily Mail -sivusto kertoo Florida Atlantic -yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että korkea rasvaprosentti hoikilla ihmisillä oli samalla tavalla terveysriski kuin ylipainoisillakin. Tutkijoiden mukaan etenkin vanhemmilla hoikilla ihmisillä oli kaikista suurin riski sairastua dementiaan jos heillä oli pienestä koostaan huolimatta suuri rasvaprosentti.

Tutkimuksen mukaan kehon korkea rasvapitoisuus aiheuttaa hoikilla ihmisillä muistin huononemista, itsekurin puutetta ja orientoitumisvaikeuksia. Tutkijat ovat huolissaan siitä, että pieni lihasmassa ja suuri rasvaprosentti vievät hoikkien ihmisten terveyden, koska he kuitenkin näyttävät omasta mielestään ja myös läheisten silmissä terveiltä, minkä vuoksi he eivät vie elämäntapojaan terveellisempään suuntaan.