Pohjoismainen ruokavalio on nyt hitti – sisältää marjoja, kalaa ja jogurttia

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuten moni tietää, ruokavaliolla on hyvin suuri merkitys ihmisten hyvinvoinnile ja terveydelle. Nyt pohjoismaiseksi ruokavalioksi kutsuttu dieetti on alkanut terveellisyytensä vuoksi nostamaan suosiotaan etenkin Yhdysvalloissa.

Insider-sivusto kertoo pohjoismaisesta dieetistä, jossa ihmiset yrittävät noudattaa ruokavaliota, joka etenkin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa tuntuu tulevan ihmisille kuin luonnostaan. Ruokavalioon kuuluvat rasvaiset kalat, tuoreet vihannekset, marjat ja hapatetut tuotteet.

Kaikki pohjoismaiseen ruokavalioon kuuluvat ainekset tukevat terveellistä painonhallintaa. Fermentoidut eli hapatetut tuotteet puolestaan tukevat suoliston toimintaa niiden matalan pH-arvon vuoksi. Suomalaisille tutuimmat hapatetut tuotteet ovat yleensä hapankaali, jogurtti ja viili.

Pohjoismaiseksi ruokavalioksi kutsuttu dieetti alentaa verenpainetta, nostaa hyvän kolesterolin määrää veressä ja alentaa kehon tulehdusarvoja. Ruokavaliota noudettaessa pyritään välttämään punaista lihaa, prosessoituja ruokia ja tuotteita, joihin on lisätty sokeria.