Video vedenalaisen luolan sukellusoperaatiosta leviää – ei sovi herkimmille

Ohhoh! · Stara.fi

Thaimaassa luokastoon satimeen jääneen jalkapallojoukkueen kohtalo on noussut viime päivinä maailman seuratuimmaksi uutistapahtumaksi, ja parin viikon odottelun jälkeen sunnuntaina ja maanantaina alueelta saatiin viimein positiivisia uutisia.

Tähän mennessä ainakin kahdeksan poikaa on jo pelastettu sankarillisessa operaatiossa. Yksi hyvin kokenut entinen Thaimaan erikoisjoukkojen sukeltaja menehtyi viime viikolla operaatiossa menetettyään tajuntansa ahtaissa luolissa. Reitti on pahimmillaan niin kapea, ettei siitä mahdu sukeltaja happipullot selässään, eikä kunnolla edes sukeltaja yksin.

Thaimaan turmaluolasta ei ole saatu julkisuuteen kovin paljon kuva- ja videomateriaalia, mutta verkossa leviää parhaillaan runsaasti videoita vastaavanlaisista paikoista. Niistä nähdään miten ahtaissa paikoissa myös Thaimaassa joudutaan parhaillaan operoimaan. Tämä alla oleva video on kuvattu Yhdysvaltojen Wisconsinin osavaltion Fennimoressa.

PÄIVITYS: Kerroimme aiemmin virheellisesti, että tämä verkossa parhaillaan leviävä video olisi kuvattu nimenomaan Thaimaan turmaluolassa. Näin ei ole, vaan video esittelee ainoastaan samankaltaisia olosuhteita kuin Thaimaassa parhaillaan on käsillä.