Viittomakielen tulkki hoiti työnsä tunteella – tästä ei energiaa puutu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuuroille ihmisille viittomakielen tulkit ovat tarpeellisia lähes jokaisessa tilanteessa, sillä niin harva osaa viittoa. Musiikkia kuunnellessaan kuuro voi tuntea musiikin rytmin ja nähdä laulun sanat tulkin viittomana, mutta kappaleiden ja laulajien välittämä tunne voi jäädä esityksistä uupumaan.

Nyt verkossa on lähtenyt leviämään video, jossa eräs viittomakielen tulkki piti upeasti huolen siitä, että myös tunne välittyi rock-konsertissa kuuroillekin faneille. YouTube-videolla nähdään miten nainen eläytyy kappaleiden vietäväksi ja on kuin yksi esiintyjistä tulkatessaan kappaletta.

Tulkki hoiti työnsä tunteella ja esiintyi kappaleen mukana kuin se olisi ollut hänen omansa. Nainen näytti myös itse olevan raskaamman musiikin ystävä heittäytyessään niin kokonaisvaltaisesti musiikin vietäväksi ja välittäessään tunteen myös viittomisen avulla muille.