2 000 vuotta vanha arkku löytyi Egyptistä – mitä salaisuuksia sen sisältä paljastuu?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat löysivät aikaisemmin tässä kuussa Egyptin Alexandriasta 2.000 vuotta vanhan sarkofagin. Nyt hyvin säilynyttä arkkua ollaan avaamassa, vaikka kaikki eivät pidä sitä hyvänä ideana. Musta sarkofagi löydettiin rakennustöiden yhteydessä.

Se oli asetettu hautaholviin miehen päätä esittävän veistoksen kera. Veistoksen uskotaan esittävän sarkofagiin haudattua henkilöä.

Tutkijat suunnittelevat avaavansa mystisen arkun. Hautaholvin on Indenpendent-lehden mukaan epäilty jopa kuuluneen Egyptin ja Persian valtakunnat valloittaneelle Makedonian kuninkaalle, Aleksanteri suurelle.

Sarkofagin avaaminen on jakanut mielipiteitä sosiaalisessa mediassa. Monet haluavat kuumeisesti tietää mitä arkku sisältää, toiset puolestaan pelkäävät sen vapauttavan muumion kirouksen kauhuelokuvien tapaan.

 

An Egyptian archaeological mission from the Supreme Council of Antiquities uncovered an ancient tomb dating back to the…

Publiée par ‎Ministry of Antiquities وزارة الآثار‎ sur Dimanche 1 juillet 2018