Kärsitkö D-vitamiinin puutteesta? Nämä merkit paljastavat

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa moni ihminen kärsii tietämättään D-vitamiinin vajeesta. D-vitamiinin syöminen on etenkin talvella todella tärkeää auringonvalon määrän ollessa minimissä. Sitä tulisi saada kuitenkin ravinnosta tai purkista lisäravinteena myös kesäisin, koska sillä on todettu olevan paljon hyviä terveysvaikutuksia.

Moni ihminen voi kärsiä D-vitamiinin puutteesta ilman, että saa sitä koskaan tietää. Nyt Healthista-sivusto julkaisi viisi oiretta, jotka voivat olla merkkejä siitä, että ihminen ei saa tarpeeksi D-vitamiinia.

1. Sairastelet usein ja saat helposti flunssatartunnan.

2. Mielesi on usein maassa ja koet olosi alakuloiseksi.

3. Olet aina väsynyt.

4. Kärsit nivelsäryistä ja luusi ovat heikot.

5. Kärsit usein lihassärystä ja erilaisista lihaksiston jumeista.