Näin saat terassin näyttämään suuremmalta – hyödynnä jokainen neliömetri

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pieni piha saattaa vaatia omistajaltaan poikkeuksellista kykyä sisustaa tila viihtyisäksi. Olipa kyse pienestä takapihasta, parvekkeesta tai terassista, voi muutamalla vinkillä saada oleskelupaikkaan suuremman tilan tuntua.

Ensinnäkin pihalla on järkevää hyödyntää olemassa olevat tila jokaisessa suunnassa. Esimerkiksi parvekeen kattoon voi ripustaa koriste-esineitä tai kukkia sen sijaan, että ne veisivät tilaa lattialta tai pöydiltä. Terasseilla kannattaa käyttää rohkeasti huonekaluja siten, että ne täyttävät roimasti tilaa, eivätkä näytä irtonaisilta, PureWow vinkkaa.

Kalusteissa kannattaa käyttää pehmusteita, jotta pieni tila näyttää kotoisammalta. Sisustamisessa ei kuitenkaan kannata olla tylsä, vaikka neutraalit sävyt ovat parhaimpia pieneen tilaan. Lisää vaikkapa parvekkeen kulmaukseen pieni ulkoilmabaarikaappi. Terassilla kannattaa käyttää enemmän tilaa kalusteryhmän alustaan kuin vapaana kasvavaan nurmikkoon.