Banaanin nauhamaiset osat kannattaa syödä – tässä merkittävä syy

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Banaani on yksi suosituimmista hedelmistä, joka kuuluu monien ihmisten säännöllisiin välipalahetkiin. Banaani on erinomainen kuidun, c-vitamiinin, kaliumin ja mangaanin lähde, mutta moni ihminen heittää banaanista myös suuren osan ravinnerikkaista säikeistä pois.

Banaanin ravinteista suuri osa sijaitsee hedelmälihassa, mutta ravinteita on myös banaanin narumaisissa säikeissä. Moni ihminen kuorii säikeet, koska ei pidä niiden koostumuksesta suussa. Säikeillä on kuitenkin Purewow-sivuston mukaan tärkeä tehtävä hedelmässä.

Säikeet toimittavat hedelmälihaan kaikki tärkeät ravinteet ja vitamiinit, minkä vuoksi niissä on syöntihetkelläkin hyvät ravintoarvot. Tämän vuoksi banaanin hedelmälihaa ympäröivistä nauhamaisista osista kannattaisi syödä edes osa.