Helleaalto sulatti asfaltin – mies jäi jalasta katuun kiinni

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on koettu poikkeuksellisen lämmin kesä. Helleaalto on nyt aiheuttanut erikoisen pelastustyön paloviranomaisille, kun erään miehen jalka upposi kuuman sään sulattamaan asfalttiin.

Aamupalalle menossa ollut 24-vuotias Newcastlessa asuva mies huomasi yhtäkkiä jalkansa uponneen asfalttiin kesken kävelyn. Tiehen ilmestynyt reikä imaisi raajan sisäänsä, eikä mies saanut sitä omin voimin pois. Hän joutui soittamaan hätänumeroon.

Paikalle tullut palokunta mursi jalan ympärillä olleen asfaltin. Sen jälkeen pelastusviranomaiset kertoivat tapauksesta sosiaalisessa mediassa sivuillaan varoituksena muille.

Asfaltti oli pehmentynyt todistettavasti lämmön seurauksena. The Guardianianin mukaan brittiläisten kokema helleaalto on lämpimin ja pisin viiteen vuoteen. Maan kansalaisia on pyydetty jo säännöstelemään veden käyttöä.