Kalliit häät eivät kannata – pienempi budjetti pidentää avioliittoa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaksi taloustieteen professoria on toteuttanut kyselyn, jonka mukaan rahalla ei saa rakkautta – ainakaan pitkäkestoisesti. Tutkimuksen mukaan pienemmällä budjetilla järjestetyt häät johtavat useimmin pitkäikäisempään avioliittoon.

Osa pariskunnista haluaa järjestää juhlapäivänsä kunniaksi satumaiset hääjärjestelyt. Andrew Francis-Tanin ja Hugo M. Mialon mukaan ökyhäät saattavat kuitenkin johtaa nopeampaan avioeroon.

Etenkin kalliin ja yli 1.700 euroa maksavan vihkisormuksen hankkineet pariskunnat eroavat muita nopeammin. Eroriski kasvaa myös silloin, jos hääjuhlan järjestelyihin käytetään yli 17.000 euroa. Kyselyyn vastasi 3.000 avioparia.

Tutkimuksen mukaan myös kumppanin ulkonäöllä on merkitystä liiton kestävyyteen. Jos pariskunnan osapuolet ovat vihkimisen aikaan ulkonäkökeskeisiä, päättyy heidän avioliittonsa todennäköisesti muita aiemmin.

Sen sijaan yhteen asiaan kannattaa panostaa rahaa: Kuherruskuukauteen. Onnellinen häämatka auttaa aviopareja pysymään yhdessä pidempään, Insider uutisoi.