NASA julkaisi karun satelliittikuvan Suomenlahdelta – sinileväpyörre näkyy avaruuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesähelteet ovat hellineet Suomea jo historiallisen pitkään ja kuuman säätilan ennustetaan jatkuvan vielä jopa kolmen-neljän viikon ajan. Samalla merialueilla ja sisävesillä on havaittu monin paikoin poikkeuksellisen paljon sinilevää.

Suomenlahden sinileväpyörre, Kuva: NASA

Sinilevästä on julkaistu paljon uutiskuvia, mutta nyt vuorossa on ollut Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA, joka julkaisi Suomenlahdelta pysäyttävän satelliittikuvan. Kuvan ikuisti Landsat 8 -satelliitti 18. heinäkuuta.

Kuvassa nähdään valtava sinileväpyörre, johon kokoluokkaa antamassa nähdään myös useita laivoja ja muita merialuksia. Alusten perässä nähdään miten ne kuin piirtävät kulkureittiään sinileväpyörteeseen. Katso alkuperäinen kuva tästä.