NASA julkaisi karun satelliittikuvan Suomenlahdelta – sinileväpyörre näkyy avaruuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesähelteet ovat hellineet Suomea jo historiallisen pitkään ja kuuman säätilan ennustetaan jatkuvan vielä jopa kolmen-neljän viikon ajan. Samalla merialueilla ja sisävesillä on havaittu monin paikoin poikkeuksellisen paljon sinilevää.

Suomenlahden sinileväpyörre, Kuva: NASA

Sinilevästä on julkaistu paljon uutiskuvia, mutta nyt vuorossa on ollut Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA, joka julkaisi Suomenlahdelta pysäyttävän satelliittikuvan. Kuvan ikuisti Landsat 8 -satelliitti 18. heinäkuuta.

Kuvassa nähdään valtava sinileväpyörre, johon kokoluokkaa antamassa nähdään myös useita laivoja ja muita merialuksia. Alusten perässä nähdään miten ne kuin piirtävät kulkureittiään sinileväpyörteeseen. Katso alkuperäinen kuva tästä.

Uusimmat