Kesä vaikuttaa peniksen kokoon? Lääkäreiltä yllättävä vahvistus

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Penis saattaa olla kylmällä ilmalla tavanomaista pienempi, mutta voiko helteillä olla puolestaan päinvastainen vaikutus? Aisantuntijoiden mukaan kesäpenikseksi kutsutussa uskomuksessa saattaa olla perää.

Monet miehet ovat ihmetelleet sosiaalisessa mediassa, kasvattaako penis kokoaan kesäaikaan. Urologi Dudley Danoff vahvistaa Mel Magazine -lehdelle tämän olevan ainakin periaatteessa mahdollista.

– Sille on syynsä, miksi harva viettää kuherruskuukautta Pohjoisnavalla, Danoff vitsailee.

Danoffin mukaan lämmin ilmasto laajentaa verisuonia. Verisuonien laajentuessa myös penikseen virtaa runsaammin verta, minkä ansiosta elin voi olla erektiossa tavanomaista suurempi. Hän ei kuitenkaan usko ilmiöllä olevan vaikutusta peniksen ollessa lepotilassa.

Urologi Jamin Brahmbhatt puolestaan uskoo peniksen kokomuutoksen liittyvän hikoiluun. Runsas vedenjuonti ja hikoilu voivat johtaa siihen, että iho ja monet ruumiinosat penistä myöten näyttävät turvonneilta.

– Se saattaa luoda vaikutuksen siitä, että asiat ovat normaalia isompia, Brahmbhatt kuvailee.