Ryanair joutuu korvaamaan asiakkailleen jopa 33 miljoonaa euroa

Matkailu · Stara.fi

Kesän matkailusesonki on kokenut Euroopassa tänä vuonna poikkeuksellisen suuria häiriöitä erityisesti matkustamohenkilökunnan lakoista johtuvien lentoperuutusten ja -viivästysten muodossa. Nyt AirHelp on laskenut Ryanairin korvattavaksi tulevien korvausten määrän olevan jopa 33 miljoonaa euroa.

AirHelp kannustaa lakoista kärsineitä matkustajia käyttämään oikeuttaan rahalliseen korvaukseen. Kesän aikana koettujen kahdeksan lakkopäivän vuoksi 120.000 matkustajaa voi olla oikeutettu korvauksiin peruttujen tai merkittävästi viivästyneiden lentojen johdosta.

Ryanair on ilmoittanut matkustajilleen, että peruutukset ja viivästykset johtuivat poikkeuksellisista olosuhteista, joten korvauksille ei ole perustetta. Euroopan unionin tuomioistuin päätti kuitenkin aiemmin tänä vuonna, että korvaukset tulee maksaa myös tämänkaltaisista viivästyksistä ja peruuntumisista. Lakkoja ei siis katsota poikkeuksellisiksi olosuhteiksi.

– Euroopan unionin tuomioistuimen päätökset sitovat kaikkia EU:n jäsenmaiden tuomioistuimia ja pätevät kaikkiin samalla tavoin – myös Ryanairiin. Lakoista kärsineiden matkustajien tulisi jättää Ryanairin valheellinen lausunto omaan arvoonsa, AirHelpin Suomen-maajohtaja Aleksi Seppo kertoo.

– Matkustamohenkilökunnan lakkoja ei enää lasketa poikkeuksellisiksi olosuhteiksi, jotka vapauttaisivat lentoyhtiön jopa 600 euroon per matkustaja nousevasta rahallisesta korvauksesta, Seppo lisää.