Palomiehet veivät vanhempien kännykät uimarannalla – nyt tempaus leviää maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat suunnanneet viime viikkoina sankoin joukoin rannoille, kun hellekelit ovat olleet parhaimmillaan. Samalla rannoilla on nähty kuitenkin monia lasten vanhempia, jotka ovat keskittyneet jälkikasvunsa valvomisen sijaan matkapuhelimeensa ja sosiaaliseen mediaan.

Kerroimme taannoin ruotsalaisen Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbundin videosta, jossa palomiehet suuntasivat rannalle takavarikoimaan nenä kiinni kännykässä olevien vanhempien matkapuhelimia. Videon oli tarkoitus muistuttaa, että vanhempien tulee kännykän tuijottamisen sijaan keskittyä rannalla valvomaan lastensa tekemisiä ja hyvinvointia.

Ton Mag

Nyt tempaus on huomioitu myös maailmalla, jossa monet verkkolehdet ovat uutisoineet siitä ja samalla jakaneet tärkeää tietoa matkapuhelimiin keskittymisen vaaroista sikäläisille vanhemmille. Aiheesta ovat uutisoineet esimerkiksi ranskalainen Ton Magazine ja Christian Headlines -verkkolehdet.