Dominon ME-yritys pahasti pieleen – yksi kärpänen kaatoi 596 229 palaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Domino-palikoiden asetteleminen paikoilleen on tunnetusti pikkutarkkaa ja vakaita käsiä vaativaa työtä. Yksikin virheliike saattaa johtaa ketjureaktioon, jossa kaikki palikat kaatuvat.

Saksalainen Sinners Domino Entertainment -ryhmä yritti taannoin rikkoa domino-palikoihin liittyvää maailmanennätystä. Metro-lehden mukaan 22 hengen tiimi yritti asetella pystyyn yhteensä 596.229 pienikokoista palikkaa pinsetein.

Kahden viikon urakan pilasi kuitenkin yllättävä taho, huoneessa lennellyt kärpänen. Hyönteinen laskeutui yhden domino-palikan päälle ja sai sen kaatumaan. Seurasi ketjureaktio, jossa suurin osa palikoista kaatui ennen aikojaan.

Maailman pisimmän dominoketjun luominen epäonnistui. Sinners Domino Entertainment onnistui kuitenkin rikkomaan muita ennätyksiä, joista yksi oli pisimpään kestänyt domino-ketjureaktio. Palikat nimittäin kaatuilivat yhteensä 15 minuutin ajan.