Mitä ihmettä? Steven Seagalista tuli Venäjän erityisedustaja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1980- ja 90-luvuilla suosittu toimintatähti Steven Seagal on nimetty Venäjän valtion erityisedustajaksi. Hänen työnkuvaansa kuuluu Venäjän ja Yhdysvaltojen humanitaaristen siteiden ylläpito.

Venäjän ulkoministeriön tiedotteen mukaan Seagal tulee työskentelemään erityisesti kulttuurin, taiteen ja nuorisotyön vuorovaikutuksen piirissä. Toimintantähden palkatonta työtä verrataan YK:n hyväntahdonlähettien toimintaan.

Seagal sai Venäjän kansalaisuuden vuonna 2016. Hänet tunnetaan CNN:n mukaan presidentti Valdimir Putinin hyvänä ystävänä. Näyttelijä on muun muassa kutsunut Putinia mahdollisesti maailman mahtavimmaksi valtiopäämieheksi.

Putin ehdotti Seagalia jo vuonna 2013 silloiselle Yhdysvaltain presidentti Barck Obamalle valtioiden väliseksi kunnialähetiksi. Viime aikoina myös muun muassa omaan kryptovaluuttaan ja ahdistelusyytöksiin yhdistetty tähti tunnetaan elokuvista, kuten Kaappaus merellä, Vaikeasti tapettava ja Kuoleman merkki.