Upea drone-video vie Pompeijin raunioihin

Matkailu · Tim Isokivi

Italian Pompeijin rauniot lukeutuvat Euroopan upeimpiin historiallisiin nähtävyyksiin. Vesuvius-tulivuoren purkauksessa laavan alle peittyneen kaupungin rauniot ovat pysyneet hämmästyttävän hyväkuntoisina kahden vuosituhannen ajan.

Nyt Pompeijin rauniota päästään ihastelemaan lyhyen virtuaalimatkan muodossa. Youtuben Rusty’s History Zone -kanavan tuoreella videolla muinaista kaupunkia on kuvattu UAV-kopterin kameralla. Video on kerännyt muutamassa päivässä kymmeniä tuhansia katselukertoja.

Arkeologit tekevät Pompeijin raunioista edelleen vuosituhansien takaista elämää raottavia löytöjä. Taannoin verkossa levisi esimerkiksi kuva epäonnekkaaksi kuvatun miehen luurangosta. Mies oli mitä ilmeisimmin onnistunut paeta laavavirtaa, vain joutuakseen lentävän kivenmurikan murskaamaksi.