Laulajalegenda Aretha Franklin on kuollut 76-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi laulajaksi aikoinaan valittu Aretha Franklin on kuollut. Franklin tunnettiin muun muassa klassikkokappaleistaan Think, I Never Loved a Man (The Way I Love You), Chain of Fools ja Say a Little Prayer. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen taitavimmista ja merkittävimmistä laulajista.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen TMZ-viihdesivuston mukaan Aretha Franklin menehtyi tänään torstaina kotonaan Detroitissa haimasyöpään pitkällisen sairastamisen jälkeen. Franklin oli kotonaan saattohoidossa, koska hänen terveytensä heikentyi viime kuukausina nopeasti. Hän menehtyi läheistensä ja ystäviensä ympäröimänä.

Aretha Franklin toimi urallaan esikuvana lukuisille artisteille. Muutama vuosi sitten hänelle tehtiin leikkaus, jonka syytä ei virallisesti kerrottu julkisuuteen. Lähde kuitenkin paljasti Franklinin sairastaneen haimasyöpää. Laulajalle luvattiin tuolloin vain alle vuosi elinaikaa, koska haimasyövän parantumisprosentti on 5 – 10 prosenttia. Hän eli kuitenkin vielä useita vuosia.

Laulajalegenda oli syntynyt vuonna 1942 Tennesseessä. Hänet tunnettiin erityisesti soul-, r&b – ja gospel-laulajana. Franklin teki vuonna 1980 hienon roolisuorituksen The Blues Brothers -elokuvassa, ja vuonna 1998 hänet nähtiin elokuvan jatko-osassa The Blues Brothers 2000.

Vuonna 1987 laulaja sai ensimmäisenä naispuolisena musiikin edustajana nimensä Rock and Roll Hall of Fameen. Franklin voitti urallaan 20 Grammy-palkintoa ja hänelle kertyi 20 listaykköstä Billboard top 100 -listalla. Tammikuussa 2009 Aretha Franklin esiintyi Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa.