Hyvästi sateenkaaret ja glitteri – musta on nyt trendikkäin ruoan väri

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

San Franciscossa on meneillään varsinainen musta kausi, koska kaupungin trendikkäimmät herkut on nyt värjätty aktiivihiilellä pikimustaan sävyyn. Hiiliruokien terveellisyydestä on kiistelty, sillä esimerkiksi New Yorkin terveysvirasto kielsi aktiivihiiliruokien myymisen osavaltiossa.

Musta trendi käynnistyi ykissarvisten ja merenneitojen kyllästyttäessä ihmiset sateenkaaren kirjavalla ja glitterin säihkyvällä värimaailmallaan. Tilalle tuli musta, jota etenkin sosiaalisen median trendikkäimmät haluat nauttia ruoan muodossa. Hiili ei maistu ruoassa, vaikkakin vaikuttaa sen tekstuuriin.

Aktiivihiiltä on lisätty jäätelöihin, keksitaikinoihin ja jopa juomiin. Sitä valmistetaan bambua tai kookospähkinän kuorta hiillostamalla. Mustia ruokia syödessä kannattaa ottaa huomioon, että hiili aiheuttaa ummetusta ja se voi estää hyödyllisten hivenaineiden imeytymisen kehoon.