Ketogeeninen dieetti leviää julkkisten joukossa – viisi kaunotarta välttelee hiilareita

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ketogeeninen ruokavalio on nyt saavuttanut enemmän suosiota kuin koskaan aiemmin. Siitä on tullut trendikäs tapa kiinnittää huomiota ruokavalioon, kehon hyvinvointiin ja ehkä jopa laihduttamiseen. Hiilihydraatiton ruokavalio ei kuitenkaan ole uusi juttu.

Ketogeeninen dieetti tarkoittaa vähähiilihydraattista ruokavaliota, jossa keho voi olla jopa ketoosissa. Ruokavaliossa nautitaan runsaasti puhtaita ja terveellisiä rasvoja ja keskivertomäärä proteiinia. Näyttelijä Halle Berry on noudattanut ketogeenista dieettiä vuosikausien ajan. Hän kertoo etenkin ihonsa voivan ruokavalion ansiosta paremmin kuin koskaan aiemmin.

Dieetin noudattaminen on elämäntapamuutos, jossa ruokavalio yksinkertaisesti muutetaan kokonaan ketogeenista dieettiä noudattavaksi. Esimerkiksi Vanessa Hudgens syö aamupalaksi munia, pekonia ja puolikkaan avokadon, lounaaksi kanasalaattia avokadolla ja pähkinöillä, ja illalliseksi lohta tai pihvin kasviksilla. Kuulostaa herkulliselta, PureWow vinkkaa.

Kourtney Kardashian ei varsinaisesti noudata ketogeenista ruokavaliota, mutta hän välttelee höttöhiilihydraatteja sekä pyrkii toisinaan pitämään kehon ketoosissa rasvaa pois polttaakseen. Myös Megan Fox ja Alicia Vikander tietävät, että upea kroppa vaatii valintoja sekä lautasella että kuntosalilla.

https://www.instagram.com/p/BmZLhoSgNP1/?taken-by=halleberry

https://www.instagram.com/p/BmA9jAnBYha/?taken-by=vanessahudgens

https://www.instagram.com/p/Bk54wbUDmoe/?taken-by=kourtneykardash

https://www.instagram.com/p/BkQbtWYhQMb/?taken-by=meganfox

https://www.instagram.com/p/BfrG4STj3Dl/?taken-by=aliciavikanderdaily