Ketogeeninen dieetti leviää julkkisten joukossa – viisi kaunotarta välttelee hiilareita

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ketogeeninen ruokavalio on nyt saavuttanut enemmän suosiota kuin koskaan aiemmin. Siitä on tullut trendikäs tapa kiinnittää huomiota ruokavalioon, kehon hyvinvointiin ja ehkä jopa laihduttamiseen. Hiilihydraatiton ruokavalio ei kuitenkaan ole uusi juttu.

Ketogeeninen dieetti tarkoittaa vähähiilihydraattista ruokavaliota, jossa keho voi olla jopa ketoosissa. Ruokavaliossa nautitaan runsaasti puhtaita ja terveellisiä rasvoja ja keskivertomäärä proteiinia. Näyttelijä Halle Berry on noudattanut ketogeenista dieettiä vuosikausien ajan. Hän kertoo etenkin ihonsa voivan ruokavalion ansiosta paremmin kuin koskaan aiemmin.

Dieetin noudattaminen on elämäntapamuutos, jossa ruokavalio yksinkertaisesti muutetaan kokonaan ketogeenista dieettiä noudattavaksi. Esimerkiksi Vanessa Hudgens syö aamupalaksi munia, pekonia ja puolikkaan avokadon, lounaaksi kanasalaattia avokadolla ja pähkinöillä, ja illalliseksi lohta tai pihvin kasviksilla. Kuulostaa herkulliselta, PureWow vinkkaa.

Kourtney Kardashian ei varsinaisesti noudata ketogeenista ruokavaliota, mutta hän välttelee höttöhiilihydraatteja sekä pyrkii toisinaan pitämään kehon ketoosissa rasvaa pois polttaakseen. Myös Megan Fox ja Alicia Vikander tietävät, että upea kroppa vaatii valintoja sekä lautasella että kuntosalilla.

Lazy Sunday ✨✨

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Migraine posing is the new thing im told lol 😂📸 @chadwoodhair

A post shared by Vanessa Hudgens (@vanessahudgens) on

what’s mine is yours

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on

Come shop my line at Topshop’s SOHO NYC pop-up @topshop @fredericks_hollywood #ad

A post shared by Megan Fox (@meganfox) on

Photographed by Carter Smith. #AliciaVikander

A post shared by Alicia Vikander (@aliciavikanderdaily) on