Näin saat pizzantähteistä mehevämpiä – yksinkertainen niksi auttaa

Ruoka · Tim Isokivi

Pizzantähteiden uudelleenlämmittäminen on taitolaji. Vaikka monet heittävät jäljelle jääneet viipaleet seuraavana päivänä mikroon, on niiden lämmittämiseen parempiakin tapoja.

Youtube-kokki Internet Shaquille neuvoo tuoreella videollaan käsittelemään pizzantähteet köyhien ritareiden tapaan. Tällä tavoin pizzaviipaleet eivät jää kuiviksi, vaan taikinan sitkeys ja mehevyys palautuu.

Liottamiseen käytettävää nestettä ei tietenkään kannata tehdä aivan samalla ohjeella kuin köyhien ritareiden tapauksessa. Videollaan Shaquille käyttää siihen kolme kananmunaa, neljäsosakupillisen kermaa, hieman kosher-suolaa, mustapippuria ja savupaprikaa. Ohjetta voi kuitenkin soveltaa oman maun mukaan.

Pizzaviipaleet kastetaan seoksessa, minkä jälkeen ne paistetaan keskilämmöllä. Ensin pannulla paistetaan pizzan pohja, minkä ruskistuttua viipaleet käännetään vielä hetkeksi ennen tarjoilua.