Samsungin uuden puhelimen näyttö saattaa korjata itse itsensä

Digi · Tim Isokivi

Samsungin tulevan Galaxy S10 -älypuhelimen omistajien ei mahdollisesti tarvitse hankkia laitteeseen naarmuilta suojaavaa kuorta. Huhujen mukaan se osaa korjata itse itsensä.

Samsungin hakemassa tuoreessa patentissa kuvaillaan suojaavaa materiaalia, joka kykenee korjaamaan automaattisesti siihen ilmestyvät naarmut. Se myös suojaisi näyttöä sormenjäljiltä.

Patentin mukaan tekniikkaa käytettäisiin älypuhelimen ja tabletin kaltaisiin laitteisiin. Tiedossa ei tosin ole, kuinka syviä naarmuja materiaali kykenisi korjaamaan. Esimerkiksi pudotessa selkeästi hajonneeseen lasiin siitä on tuskin apua.

Samsungin Galaxy S10 -puhelimen odotetaan ilmestyvän kauppoihin alkuvuodesta 2019. Muiden huhujen mukaan Samsung olisi korvaamassa käyttäjän silmän iiriksen tunnistavan skannerin kasvontunnistustekniikalla.