Unohda muovipillit – vaihtoehtoja löytyy silikonista metalliin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Muovijätteestä on koitunut koko maapallon ongelma. Ihmiset voivat omilla teoillaan auttaa ympäristön eheytymistä suosimalla kestäviä kulutustuotteita. Muovipussien tilalla käytetään kestävämpiä kauppakasseja ja saunanlauteilla istutaan puuvillaliinan päällä.

Markkinoille on tullut viime aikoina runsaasti erilaisia vaihtoehtoja kertakäyttöpilleille. Valikoimissa on metallista, paperista, bambusta, silikonista ja jopa lasista valmistettuja pillejä, joita voi käyttää oikeanlaisella huollolla vuosikausien ajan. Kestopillit ovat erityisesti pikkuväen mieleen, koska he voivat valita värin perusteella oman henkilökohtaisen pillinsä.

Useat eri ravintolat ovat lopettaneet muovipillien automaattisen antamisen juomiin. Ihmisiä on myös kehotettu suosimaan noutokahveissa omaa kestomukia ja täyttämään vesipulloja sen sijaan, että ostaisivat aina uuden pullon tilalle.