Stara kierrätys

Koti & Asuminen Lifestyle

Haluatko pelastaa maailman? Älä käytä näitä tavaroita arjessa

Jätteiden kierrättäminen säästää ympäristöä. Ympäristöä voi säästää kuitenkin jo kulutusvaiheessa ennakoimalla, mitä tuotteita kannattaisi välttää liiallisen kuormittamisen estämiseksi. CNN on nyt listannut 11 jokapäiväistä tuotetta, joiden käyttämistä kannattaa harkita kaksi kertaa.

Ensimmäisenä listalle nousevat kahvikoneissa käytettävät kertakapselit. Seuraavaksi CNN:n artikkelissa mainitaan pieniä muovihelmiä sisältävät hammastahnat. Kolmantena kannattaa välttää puisten syömätikkujen käyttämistä, sillä niitä varten kaadetaan vuosittain neljä miljoonaa puuta. Myös kosteusliinat pääsevät listalle niiden sisältämän muovisekoitteen vuoksi.

Ruokaostokset on hyvä pakata kestokasseihin muovipussien sijaan. Kertakäyttöiset patterit on järkevä korvata ladattavilla versioilla. Markkinoilla on myös muovisia teepusseja, joiden käyttö ei ole millään muotoa järkevää tai tarpeellista. Joissakin saippuoissa on triklosaani-nimistä ainetta, jonka on tutkittu aiheuttavan haitallisia vaikutuksia vesistöihin. Vaikka tuotteen käyttö on kielletty Euroopan unionin alueella, voi sitä kulkeutua maahamme muualta.

E-pillereitä ei saa koskaan vetää vessanpöntöstä alas, sillä ne aiheuttavat muutoksia kalakantoihin ja sitä kautta ekosysteemiin. Myös styroksia kannattaa vältellä sen vaikean kierrätettävyyden takia. Jätä kertakäyttöiset partahöylät ja muut muoviset kertakäyttötavarat kauppojen hyllyille. Kestävä kehitys on maapallon selviytymisen elinehto.

#waste #coffeecapsule

A photo posted by @darren.fg on

Viihdeuutiset

Taiteilijan kuva hätkähdyttää – upea merenneito hukkuu muovijätteeseen

Benjamin Wong on taiteilija ja valokuvaaja, jonka ottamia kuvia moni luulee usein todella raskaalla kädellä käsitellyiksi. Nyt hän on paljastanut videolla miten hänen uusin projektinsa toteutettiin monien vapaaehtoisten avulla.

Wong on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa nähdään miten hänen uusimmat merenneidosta otetut kuvat tehtiin. Hän sai lahjoituksena ihmisiltä ja kierrätyksestä muovipulloja, joiden putsaamisessa vapaaehtoiset auttoivat. Värikkäiden muovipullojen avulla mies loi valokuvaansa illuusion pulaan joutuneesta merenneidosta, joka on tuupertunut meren muovisaasteen keskelle.

Kuvat ovat todella upeita ja vaikuttavia. Benjamin Wong kertoo videollaan, että hän halusi jälleen muistuttaa ihmisiä siitä millaisia ongelmia meren saastuminen ja sinne päätyvä muovijäte ovat. Hän halusi tehdä sen niin upealla tavalla ja kuvalla, että ihmiset haluaisivat jälleen jakaa tärkeää asiaa eteenpäin.