Mustekala hypnotisoi ravun – näky kuin scifi-elokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mustekaloihin kuuluvilla seepioilla on kyky muuttaa väritystään niiden ihossa olevien miljoonien pigmenttisolujen avulla. Eläimet käyttävät kykyä niin saalistajien välttelyyn kuin saaliiden houkutteluun.

BBC:n Blue Planet 2 -dokumenttisarjasta peräisin olevalla videolla nähdään, kuinka seepia käyttää kykyään saalistamiseen. Sen iho muuttaa väriään näyttävällä tavalla mikä vaivuttaa saaliiksi halajamansa ravun hypnoosinomaiseen transsiin.

Seepia ei kuitenkaan ehdi napata rapua lounaakseen. Pääjalkainen huomaa läheisyydessään uivan hain, ja joutuukin käyttämään kykyään saalistamisen sijaan petokalan katseelta suojautumiseen.

– Seepia on ehkä nokkela, mutta hai on isompi ja ne syövät seepioita, dokumenttia juontava David Attenborough toteaa.