Pettävien miesten aivoissa vika? Viritetty kevytkenkäisyyteen

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parisuhteissa pettämisen raja voi olla osapuolista riippuen erilainen. Osalla pettämistä on seksin harrastaminen, mutta muille pettäminen voi olla jo suutelemista, tekstiviestien lähettämistä tai flirttailemista. Uuden tutkimuksen mukaan miesten pettäminen voi johtua heidän aivoistaan.

Daily Mail -sivusto kertoo amerikkalaisesta tutkimuksesta, josta kävi ilmi, että miehet ovat tyytymättömämpiä vain yhteen seksikumppaniin. Miehet ovat luonnostaan kevytkenkäisempiä kuin naiset, jotka yrittävät etsiä itselleen yhtä pysyvää kumppania. Tämä johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että naiset tietävät pystyvänsä saamaan vain rajallisen määrän lapsia, minkä vuoksi he haluavat löytää yhden luotettavan kumppanin.

Tutkimusta johtanut Chien Liu tarkensi, että miehet ovat luonnostaan tyytymättömämpiä vain yhteen seksikumppaniin. Jopa seksielämäänsä vaimonsa kanssa hyvin tyytyväiset aviomiehet kokivat jo tulevan vuoden aikana tyytymättömyyttä ja pettivät kumppaniaan kolmen prosentin mahdollisuudella.