Karmaiseva ohitus suomalaisella maantiellä – rekka aiheutti hengenvaaran

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen perjantaina Suomessa oli harvinainen kolaripäivä, sillä eri puolilla Suomea tapahtui poikkeuksellisen paljon onnettomuuksia tieliikenteessä. Parhaillaan verkossa leviää uudelleen ensikerran viisi vuotta sitten nähty video suomalaiselta maantieltä.

Viisi vuotta sitten suomalaisia kuohutti video kahden täysperävaunullisen rekan kohtaamisesta. Kapealla maantiellä edellä ajanut rekka kulki tasaista noin 88 kilometrin tuntinopeutta, kun sen kuljettaja huomasi täysperävaunullisen rekan lähtevän ohittamaan sitä.

Ahola Transportin rekka puski hitaasti ja varmasti sentti sentiltä rinnalle ja sitten lopulta ohi.

Ohitus aiheutti muulle liikenteelle erittäin vakavan vaaratilanteen, sillä se paitsi kesti äärimmäisen pitkään mutta samalla kaksi rekkaa olivat rinnakkain kokonaisen ohituskieltoalueen matkan täyttäen kaksi kaistaa ja vieläpä ylämäkeen vailla näkyvyyttä vastaantulevaan liikenteeseen.

Jos vastaan olisi tullut mikä tahansa ajoneuvo, olisi se joutunut väistämään joko metsään tai ajautumaan nokkakolariin täysperävaunullisen rekan kanssa.