Elefantin poikanen jumiutui mutaan – emon pelastusoperaatio videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eläinten poikaset oppivat monia tärkeitä taitoja seuraamalla emoaan. Eräs elefantin poikanen yritti nyt leikkiä mudassa samalla tavalla kuin sen aikuisetkin lajitoverit, mutta sai pian huomata, että se vaatikin hieman enemmän voimia kuin mitä pikkuisella oli.

Sadekausina elefantit nauttivat suuresti maahan muodostuneissa mutakuopissa leikkimisestä. Myös eräs elefantin poikanen yritti leikkiä mudassa kuten äitinsäkin, mutta jäi nopeasti jumiin mutakuoppaan.

YouTube-videolla nähdään miten pikkuinen elefantti makaa mutakuopassa kyljellään ja heiluttelee vimmatusti jalkojaan, mutta ei pääse millään mudasta omin avuin ylös. Onneksi poikasen äiti on kuitenkin lähellä ja näkee tilanteen, minkä ansiosta se ryhtyy heti auttamaan jälkikasvuaan.