Kilpikonna seurasi kissaa – oppi käyttämään oviluukkua

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Omakotitaloissa, joissa on lemmikkejä, nähdään yleensä oviin tehtyjä eläinluukkuja. Varsinkin pihoilla, joiden pihapiiri on aidattu, lemmikkiluukku on kätevä keino päästää oma koira tai kissa ulos silloin kun ne itse haluavat pihalle mennä.

Toisinaan viraaliksi levinneiden videoiden muodossa nähdään todisteita siitä, että myös muut eläimet oppivat käyttämään kissoille ja koirille tarkoitettuja oviluukkuja. Nyt videolla nähdään ovela kilpikonna, joka on päättänyt seurata perheen kissaa ulos vapauteen.

Huvittavalla YouTube-videolla nähdään tilanne, jossa kilpikonna kävelee kissan perässä reippaasti ulko-ovea kohti. Kissa sujahtaa ensin vaivattomasti seinässä olevasta pikkuluukusta, minkä jälkeen kilpikonna seuraa ystäväänsä ja mönkii kissan perässä lähes yhtä helposti luukusta ulos.