Alakoulun opettaja harrasti tankotanssia – sai siksi potkut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Carolinassa ala-asteen opettajana työskennellyt Kandice Mason sai potkut työtehtävistään tankotanssiharrastuksen takia. Nainen oli julkaissut harjoittelustaan videon omalle Facebook-tilille.

Notkeutta ja voimaa vaativa tankotanssi on suosittu urheilulaji, ja vaatii fyysistä ponnistelua. Vaikka tankotanssia pidetään nykyisin yleisesti yhtenä voimistelun ja akrobatian yhdistävänä liikuntamuotona, on amerikkalainen koulu pitänyt opettajansa harrastusta paheellisena. West Hoke County Middle Schoolin opettaja sai harrastuksen takia potkut.

Koulun päättäjien mukaan opettajien tulee osoittaa vastuullisuutta käytöksellään ja toimia lasten roolimallina, vaikka he eivät olisi työtehtävissään. Kandice Mason on ylläpitänyt kuntoa liikuntaharrastuksensa avulla, Associated Press uutisoi. Tankotanssin avulla on mahdollista treenata monipuolisesti kehon lihaksia.