Näistä syistä ihmiset ghostaavat – älä reagoi lapsellisesti

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ghostaaminen on nykypäivän yleisin katoamistemppu, kun jopa kuukausia viestitelleet tai tapailleet henkilöt yksinkertaisesti hylkäävät uuden tuttavuutensa.

Harvat antavat selitystä käytökselleen, mutta yleisimmät ovat mielenkiinnon loppuminen tai elämäntilanteiden muuttuminen.

Deittipalvelu Plenty Of Fish on listannut syitä, jotka saattavat toimia ghostaamisen taustalla. Katoamistempun voi kuitenkin luokitella raukkamaiseksi tavaksi lopettaa yhtydenpito, koska tällöin toinen osapuoli jää vaille selityksiä tai syitä.

Ihmiset eivät välttämättä loukkaannu siitä, että he eivät enää kiinnosta toista henkilöä. He loukkaantuvat siitä, että heille ei kerrota syytä ghostaamiselle.

Syitä voi olla monia ja todella vähäpätöiseltäkin tuntuvia. Joitakin voi ärsyttää jokin piirre toisessa ihmisessä, eikä kehtaa sanoa asiasta suoraan.

Toiset eivät välttämättä ole päässyt vielä entisestä kumppanista yli tai tajunneet, mitä ylipäätään haluavat parisuhteelta tai elämältä. Joillekin voi tulla yllättäviä asioita, kuten työkiireitä, joiden vuoksi romanttinen elämä kuihtuu kasaan.

Aikuiset harvoin haluavat ylimääräistä draamaa elämäänsä, joten toisen ihmisen etäännyttyä on hyvä käsitellä asiaa kypsästi. Toisin sanoen ei kannata painostaa, kysellä tai huudella toisen perään. Sen sijaan voi sanoa, että on huomannut toisen osapuolen ottaneen etäisyyttä ja olleen kiireinen.

Hänelle voi toivottaa kaikkea hyvää ja pyytää, että henkilö ottaa itse yhteyttä jos löytää aikaa pikaiselle viestittelylle kuulumisiin liittyen. Mikäli hän ei vastaan viestiin – on aika siirtyä uuden henkilön tutustumiseen.